Pages

impian seorang gadis

Ya Allah.. Semoga segala apa yang terjadi walau sepahit mana pun ia melekat dihatiku, jadikanla ia kenangan yang terindah dalam hidupku

Sunday, 1 November 2015

"Feeling As A Student"


Image result for friendship images tumblr



Assalamualaikum.. Hari ni haja nak membebel sikit pasal "Feeling As A Student".. haaa mesti semua macam pelik kan, yela dah lama tak berblogging kini berblogging balik pastu nak membebel pasal student life. Saja nak berkongsi cerita pasal, ermmm tak kisah la pasal pape pon yang penting dalam kehidupan sebagai student ni kita kene banyak give and take dengan orang lain. Bukan asyik nak harapakn orang lain faham kita je. Kene la pandai bawa diri tu sendiri. Tak boleh jugak nak bergantung pada orang lain, kene faham orang lain mungkin ade tanggungjawab lain yang jauh lebih penting. Satu lagi, rasanya tak perlu kot kalau tak puas hati siikit nak buat muka, nak merajuk lepas tu tak nak bercakap dengan someone tu. Just thinking, one day kau akan minta tolong dia juga, lepa tu kau nak buat macam tu. Haishhh, tak faham betul dengan manusia macam ni. Kadang2 kau kene faham satu benda "TAK SEMUA YANG KITA RANCANG AKAN JADI". Sebagai contoh kita janji nak pergi kelas sama2 esok, belum tentu benda tu akan jadi, mungkin juga kawan kau tu pergi menghadap ILAHI terlebih dahulu. Just thinking in your own way, mana yang baik mana yang tidak.

Remind your self "aku dah besar dan perlu berdikari"

Kalau dah faham konsep tu Insya Allah hidup kau dekat IPTA tak akan jadi satu masalah dan boleh kurangkan penyakit sakit hati..

No comments:

Post a Comment