Pages

impian seorang gadis

Ya Allah.. Semoga segala apa yang terjadi walau sepahit mana pun ia melekat dihatiku, jadikanla ia kenangan yang terindah dalam hidupku

Sunday, 1 November 2015

"Feeling As A Student"


Image result for friendship images tumblr



Assalamualaikum.. Hari ni haja nak membebel sikit pasal "Feeling As A Student".. haaa mesti semua macam pelik kan, yela dah lama tak berblogging kini berblogging balik pastu nak membebel pasal student life. Saja nak berkongsi cerita pasal, ermmm tak kisah la pasal pape pon yang penting dalam kehidupan sebagai student ni kita kene banyak give and take dengan orang lain. Bukan asyik nak harapakn orang lain faham kita je. Kene la pandai bawa diri tu sendiri. Tak boleh jugak nak bergantung pada orang lain, kene faham orang lain mungkin ade tanggungjawab lain yang jauh lebih penting. Satu lagi, rasanya tak perlu kot kalau tak puas hati siikit nak buat muka, nak merajuk lepas tu tak nak bercakap dengan someone tu. Just thinking, one day kau akan minta tolong dia juga, lepa tu kau nak buat macam tu. Haishhh, tak faham betul dengan manusia macam ni. Kadang2 kau kene faham satu benda "TAK SEMUA YANG KITA RANCANG AKAN JADI". Sebagai contoh kita janji nak pergi kelas sama2 esok, belum tentu benda tu akan jadi, mungkin juga kawan kau tu pergi menghadap ILAHI terlebih dahulu. Just thinking in your own way, mana yang baik mana yang tidak.

Remind your self "aku dah besar dan perlu berdikari"

Kalau dah faham konsep tu Insya Allah hidup kau dekat IPTA tak akan jadi satu masalah dan boleh kurangkan penyakit sakit hati..

Friday, 8 May 2015

Hari yang indah




Assalamualaikum... Hari ni saja nak berkongsi sikit cerita tentang "HAPPINESS" ... Memang la happy kan kalau dah mengidam nak makan itu ini lepas tu dapat memang orang kata dunia ni ana yang punya la kan ... Okla cerita pasal mengidam ni sebenarnya bukan ape pon .. Just nak makan steamboat yang pelbagai makanan laut tu je .. Thats one pon salah satu my makanan kesukaan . Nak ucapkan bebanyak terima kasih la dekat cik abng kita yang sudi melayan kerenah kita yang nak makan itu ini .. Dia je yang nak layan perangai pelik kita ni n sory la sebab sepanjang keluar cerita bahan membahan memang tak lekang pon dari bibir ni ... Gelak sampai x ingat dunia .. Orang jem muka stress yang kita lagi seronok dalam keta ... And lastly terima kasih sebab always ade dengan saya, selain family n kawan awk pon orang penting jugak ... Selalu buat saya MARAH + BENGANG + HAPPY + SENYUM.. Itu yang buat saya more close dengan awk ....

#memangsajataknakletakgambar#
#naktengokgambarinstagram#

Sunday, 26 April 2015

Tiara Ammara


Assalamualaikum that is the important word before we want to type, mesti semua dok tanya mana la pi budak si haja  lama sangat tak blogging *MUKA PELIK*... Dah tak payah nak buat muka pelik sangat meyh sini dudok ceq naq habaq mai ..*TARIK NAFAS* sebenarnya bukan tak nak typing cuma masa tak mengizinkan je .. Yelah dah start blaja kan , bila pulak nak blogingnya .. Tak sempat teman nak menulis .. Haaahhh , tengok balik tittle kat atas tu mesti korang semua pelik sapa la nama yang cantik sngat kat atas tu .. Tu bukan nama sesiapa la , cuma aku nak tukar nama di laman sosial je ... Bukan sebab apa cuma saja nak ade nama laman sosial sendiri .. Iyela majoriti ade yang pakai nama sendiri ade yang tak ... Sooo I choose to create my pena name's.. Actually just for fun .. Tak de sebab pon disebalik nama tu ... 

Thursday, 5 March 2015

Bestfriends ??


Assalamualaikum... Lama dah kita tak bukak blog ni ... Macam dah berbahuk pon ade .. Bukan xnk bukak cuma kat poli sana xde internet ... Coverage tak kuat maaa.... Macam mana mau bukak. 
 Ok ,lets we talk about best friends betul la kata orang kehidupan di IPTA dengn sekolah lain... Dulu kat sekolah best friends aku hanya salbiah dengan damira je .. Sampai kadang2 aku terfikir macam malas nak ade kawan atas sebab2 tertentu ... Tapi dengan berkat sabar dan berfikiran terbuka Allah berikan kemanisan dia... Alhamdulillah aku dapat sambung belajar dekat politeknik , mula-mula aku ingat aku jadi macam dulu , alone tak da kawan semua tu la .. Semua jangkaan aku meleset aku di kurniakan kawan-kawan yang baik dan selalu amek berat pasal aku ... Diorang la kakak aku , adik aku , kawan aku, musuh aku semua la diorang ni ... Aku bersyukur dapat kawan macam lin selalu membebel kalau buat salah dah macam radio dah , waa pulak disebabkan dia suka minom soya terus melekat nama soya , pika budak kpop peminat setia kpop smpai aku yang tak minat ni pon dah terikot-ikot ... Hehehehe .... Ina budak yang aku suka cari pasal my muncit kat sne banyak benda yang kitorang kongsi bersama . Kadang-kadang aku kesian juga asyik dia je kene bahan tapi nak buat macam mane ina , hanya kau je yang aku suka bahan ... 
   



Minion my annoy people in my life


Assalamualaikum ... Hai... berjumpa lagi kita dalam entry yang baru ... Sapa mamat baju oren dalam gmbar atas tu ... And hadiah tu untuk sapa ?? Firstly nak ucapkan terima kasih banyak-banyak dekat abang zulfadhli kita ni sebab bagi hadiah birthday awal . Dia kate saja bagi awal sebab takot kita tak blik time 7/3 ni tu sebab dia bagi awal .. Thanks yaaa nyet ... A great present to me... Next birthday i want more awesome than this ... Thanks because be my friend , my enemy , my brother , and also be my sister -,-"... You always be my super duper minion... :)



Damira Sofia


Assalamualaikum ... hai koma semua ... Hari ni kita nak post sikit pasal kawn kita yang comel n kecik molek ni .... Alhamdulillah , dikurniakan sahabat yang baik , yang annoy , yang blur , yang comel , yang cantik , yang pandai ... Semua la die ni ... Selalu plan nak jumpa x penah nak jadi .. Sekarang baru berkesempatan nak jumpa ... Banyak story share sama2 yang penting mesti selit pasal "BESTFRIENDS" kesayangn ... hahaha Aku tahu kau rindu die ... Stay cute , stay macam sekarang ... And jangan lupa aku nak pesan cepat2 tinggi ye ...

"Ujian Allah"



Hidup adalah untuk diuji.
Ujian itu tidak akan ada hentinya.
Selagi kita diuji,selagi itulah kita masih hidup.
Jadi bersyukurlah.
Ujian itulah jalan untuk kita mengenal Allah.
Allah 'memperkenalkan' Dirinya disebalik semua ujianNya.
Pada ujian sakit,Allah kenalkan Dirinya yang Maha Penyembuh.
Pada ujian miskin,Allah kenalkan Dirinya yang Maha Kaya.
Pada ujian fitnah,Allah kenalkan Dirinya yang Maha Penyabar.
Tidak ada hari tanpa diuji,kerana atas hukum itulah kita hidup dan mati.
Semoga dengan itu kenal kita kepada Allah makin tinggi....dan akhirnya,cinta kita kepadaNya pun semakin meningkat.
Hakikatnya,apabila kita belum cinta,itu petanda kenal kita pd Allah belum sempurna.     .